Следвайте Гласове в ГЕРБ няма да даде подкрепа за втори мандат.

...
Следвайте Гласове в ГЕРБ няма да даде подкрепа за втори мандат.
Коментари Харесай

ГЕРБ без подкрепа за втори мандат, бламират ветото на президента и прогнозират избори

Следвайте " Гласове " в 
ГЕРБ няма да даде поддръжка за втори мандат. Това сподели в студиото на „ Здравей, България ” зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков. Той посочи, че повода е, че такава не им е желана от „ Продължаваме Промяната ”.

По отношение на идеята Надежда Йорданова да бъде препоръчана за министър председател с втория мандат, който се връчва на " Продължаваме промяната ", Биков сподели: " Самият Христо Иванов отхвърли това. Това е диалог на хипотези. На фона на предлагането на проф. Николай Габровски, би трябвало да е ясно каква е нашата летва и нашата идея. Не мисля, че госпожа Йорданова стига тази летва. "
По думите му няма да се стигне и до предложение за държавно управление: " Всички тези писма са една пушилка, с цел да могат Политическа партия да върнат най-после мандата несбъднат ".  " Вчера се оформи една нова коалиция, в която ние не участваме явно. Те да си намерят поддръжката от партиите, с които до през вчерашния ден бяха в коалиция ", прикани Биков.
Пред Нова тв той уточни, че ГЕРБ възприема " Продължаваме Промяната " като собствен главен политически конкурент, а взаимно ръководство сред двете обединения е " на ръба на невъзможното ".

" Можехме да издигнем два партийни кабинета. Правили сме го. Вдигали сме и Даниел Митов за претендент за министър-председател. Безспорно можем да издигнем незабавно господин Бойко Борисов за министър-председател, дори това щеше да бъде по-стандартният ход. Преценихме, че е добре да дадем опция на тези, които са ни съперници, които не ни харесват, да могат да се заловен за нещо, с цел да има постоянно държавно управление ", сподели още зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.
Според него вероятността българите да отидат на нови избори след вчерашния ден е 90%.
„ Един от големите проблеми е това, че от едната страна на барикадата има хора, които приказват единствено с абстракции и не подхващат дейности. Това, че някаква медия през вчерашния ден е пуснала Надежда Йорданова като вид за министър председател, не е конкретика въобще ”, счита той.
„ Не съм склонен с изказванията на Румен Радев за амнезията на жителите. Нека намерят по-добра кандидатура от тази на проф. Габровски. Ако намерят, подготвени сме да я подкрепим, само че не е елементарно ”, добави той.
По думите му ръководство дружно с „ Продължаваме промяната ” е на ръба на невъзможното – единствено при някакъв прелом може да се случи.
„ Нямаме планове да вършим повече взаимни отстъпки. Ако ще оферират формула и личен състав, да създадат по-добра конструкция от нашата ”, сподели още той.
На концепцията Стефан Янев претендент за министър председател, Биков реагира: „ Не ми се коства стабилно, с цялото ми почитание – те имат 12 депутати. Много са неразбираеми нещата. Не знаем кой ще вземе мандата. Нека да обсъждаме обстоятелствата – през вчерашния ден беше отхвърлена най-сериозната опция за лъчение на държавно управление. Това беше вероятен компромис и всеки да направи крачка обратно. Все отново ние имаме капацитет да излъчим най-малко три разнообразни държавни управления. ”
„ Ако някой си измисля оправдания за какво не може да предложи държавно управление, това си е негов проблем. Ние, както Кирил Петков, си съблюдаваме обещанията към гласоподавателите и няма да подкрепим ветото на Изборния кодекс ”, безапелационен е той.
На проблема за тайната на вота и това да е обезпечена, когато единствено един човек да гласоподава в секция или гласоподава единствено той с машина или бюлетина, Биков съобщи: „ Ще го обсъдим, само че това на никое място не се е случвало. Ще го проверим това. ”
" Изборният кодекс не е библия. Той сигурно ще бъде отварян, въпросът е дали има време за това. Аз настоявам, че сме го създали идеален. Но в случай че приемем ветото, това значи още две седмици диалози за Изборния кодекс ", сподели още той.
 


Източници: NOVA, novini.bg, БНР
 
 
 
15 Дек 20221815 Дек 20224915 Дек 202217315 Дек 202212615 Дек 202225715 Дек 202226КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202220609 Дек 202265108 Дек 202287224 Sep 20223406
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР